Vaihtoehto naamakirjalle

Elämien koko kirjo yksissä kansissa
 
PääsivuFAQHakuRekisteröidyKirjaudu sisään
Kirjaudu sisään
Käyttäjätunnus:
Salasana:
Kirjaa minut aina sisään automaattisesti: 
:: Unohdin salasanani

Jaa | 
 

 Fooruminkäytön ohjeita ja vinkkejä

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Admin
Admin
Admin

Viestien lukumäärä : 67
Join date : 04.04.2015

ViestiAihe: Fooruminkäytön ohjeita ja vinkkejä   Su Huhti 05, 2015 3:10 am

Rekisteröityessäsi foorumille systeemi lähettää ilmoittamaasi sähköpostiin ns. aktivointiviestin eli varmistaa samalla, että annoit varmasti oikean ja toimivan sähköpostiosoitteen. Vasta, kun olet itse aktivoinut rekisteröitymisesi klikkaamalla saamaasi linkkiä, pystyt kirjautumaan foorumille ensimmäisen kerran.

Salasanan luomiseen on myös asetettu kriteerit. Jos systeemi ei hyväksy salasanaasi, vaan valittaa sen olevan "weak" eli heikko, tee siitä pitempi (yleensä minimi on 6-8 merkkiä) ja varmista, että siinä on vähintään kaksi erikoismerkkiä, esim. iso kirjain ja numero. Yleensä helpoin on muistaa jokin selkeä, henkilökohtaisesti jotakin merkitsevä sana, jossa jotkin kirjaimet on korvattu erikoismerkeillä. Esimerkiksi "Va1ht0eht0", jossa on iso alkukirjain, i on 1 (yksi) ja kumpikin o on 0 (nolla).

Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä: vahtoehto(at)gmail.com

HUOM: Tämä ohje-osio "Mitä, missä, miksi?" näkyy kaikille, myös rekisteröitymättömille.


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm To Huhti 09, 2015 11:51 am, muokattu 10 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
http://vaihtoehto.palstani.com
Admin
Admin
Admin

Viestien lukumäärä : 67
Join date : 04.04.2015

ViestiAihe: Vs: Fooruminkäytön ohjeita ja vinkkejä   Su Huhti 05, 2015 5:16 pm

Mobiililaitteet mukauttavat foorumin ulkoasun automaattisesti mobiiliversioon, joka poikkeaa radikaalisti  "classic-muodosta". Se on sinisävyinen ja simppeli. Edelliseen näkymään palaaminen tapahtuu ylävasemmalla näkyvällä Back-nappulalla. Kaikki alafoorumit ovat suoraan allekkain selattavissa ja uusia viestejä sisältävät foorumit erottautuvat erilaisella kuvakkeella.
Jos tuo mobiilimuoto on hankala tai epämiellyttävä (paljon ees-taas -selaamista), näkymän yläoikealla on pieni, alas osoittava valikkonuoli, josta klikkaamalla tyylin voi käydä muuttamassa muotoon classic. Leveässä tyylissä löytyy etusivun alaoikealta vastaava kohta "mobiiliversio".
Kannattaa kokeilla, kumpi itselle sopii, mutta uskoisin, että ainakaan normi älypuhelimella ei classicia kannata käyttää. Tabletissa taas näyttäisi olevan puhtia normilevyisenkin foorumin käsittelyyn.

Olen koettanut hieman keventää latautumista kuvakkeita vaihtamalla. Tämän monivärisen ja suureellisemman (paikoin myös epäselvän) originaalityylin sijaan kuvakkeet ovat nyt lähes kaikki tyyleillä "subsilver" ja "prosilver" -peruskauraa.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://vaihtoehto.palstani.com
Admin
Admin
Admin

Viestien lukumäärä : 67
Join date : 04.04.2015

ViestiAihe: Vs: Fooruminkäytön ohjeita ja vinkkejä   To Huhti 09, 2015 11:56 am

Classic-tyylin yläreunasta löytyvät kaikki tarpeelliset namiskat eli nappulat:
Pääsivu / Kalenteri / Galleria / FAQ / Haku / Käyttäjälista / Käyttäjäryhmät / Käyttäjätiedot / Ei uusia yksityisviestejä / Kirjaudu ulos [ käyttäjätunnus ]
Mobiiliversiossa en ole saanut noita namiskoita näkyviin.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://vaihtoehto.palstani.com
Admin
Admin
Admin

Viestien lukumäärä : 67
Join date : 04.04.2015

ViestiAihe: Vs: Fooruminkäytön ohjeita ja vinkkejä   La Huhti 11, 2015 5:07 pm

Chatbox (etusivun alaosassa) on laatikko, jossa kirjautuneet voivat chattailla pikaisesti keskenään. Laatikkoon voi myös jättää pikaisen tervehdyksensä, jos ei muuten ehdi jäädä notkumaan.
Boxi heittää melko nopeasti ulos, jos ei siinä ole aktiivisesti. Silloin siihen ilmeistyy teksti "Yhteytesi on katkaistu", mikä ei suinkaan tarkoita, että olisit joutunut koko foorumilta ulos... Klikkaat vain boxin oikean yläreunan "Kirjaudu sisään" ja olet taas chatissa.
Kun klikkaat boxin "Arkistot", näet vanhemmat tekstit, mutta voit kirjoittaa vasta, kun palaat alkutilaan klikkaamalla "Ilman arkistoja".
Vähän hölmö systeemi, mutta toimii kyllä. lol!

Lisäys:
Jos jonkun kanssa tulee chatissa tiivis ja aktiivinen keskustelu, voi chat-ikkunan avata myös kokonaisen selainikkunan kokoiseksi. Laatikon vasemmassa yläkulmassa on teksti "Chat". Sitä klikkaamalla laatikko avautuu uuteen ikkunaan.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://vaihtoehto.palstani.com
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Fooruminkäytön ohjeita ja vinkkejä   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Fooruminkäytön ohjeita ja vinkkejä
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Vaihtoehto naamakirjalle :: FOORUMIN YLEISTÄ, ohjeita ja vinkkejä :: Mikä? Missä? Miten? Miksi? (kaikille avoin)-
Siirry: